fbpx

Cum putem ajuta o persoană dragă care se confruntă cu o pierdere de auz?

cum îi putem ajuta pe cei dragi

Ajută pe cineva drag cu hipoacuzie – puteți îmbunătăți calitatea vieții celor dragi, ajutându-i să reia contactul cu mediul înconjurător, să se bucure din nou de viață și de relațiile cu prietenii și familia.

În situația în care se simt ușor dezamăgiți, întâmpinând dificultăți în înțelegerea unei conversații sau a televizorului, corectarea problemei de auz poate avea un impact benefic asupra vieții lor. Sprijinindu-i, le arătați că, cu ajutorul unui specialist, au ocazia să audă din nou. Este important să alegeți momentul potrivit pentru a vorbi despre pierderea auzului. Explicarea faptului că acest lucru vă poate afecta și pe dvs., poate ajuta în conversație. Sprijinul specialiștilor noștri asigură un început sigur spre un auz îmbunătățit.

Cea mai bună decizie este să veniți împreună cu ruda/prietenul dvs. la centrul nostru pentru efectuare unei testări de auz . Specialiștii noștri vă vor oferi ajutor specializat și sfaturi pentru a găsi soluția care să se potrivească cel mai bine stilului de viață.

Ajută pe cineva drag cu hipoacuzie

Îi puteți ajuta pe cei dragi cu informații despre hipoacuzie, despre ce presupune aceasta și cum îi poate afecta. De asemenea, puteți discuta despre soluțiile care îi vor ajuta să se reconecteze la lumea din jurul lor.

Împărtășind aceste informații și prezentarea pașilor în vederea redobândirii auzului, îi va ajuta să înțeleagă că pot face schimbări ce le vor îmbunătăți calitatea vieții iar conversațiile cu cei dragi nu vor mai fi o provocare.

La ce vă puteți aștepta în timpul consultului?

 1.  Noi ascultăm pentru a afla cât mai bine cum îi putem ajuta pe cei dragi dumneavoastră.

 2. Testarea auditivă – puteți vedea posibilele modificări ale auzului celor dragi și putem discuta rezultatul.

 3. Probe și oportunități – vă vom prezenta toate soluțiile posibile care se potrivesc profilului auditiv al celor dragi.

 4. Specialiștii noștri vor petrece timpul necesar pentru a răspunde tuturor întrebărilor și pentru a vă oferi tot suportul de care aveți nevoie.

 5. Ascultarea înseamnă putere – pregătiți-vă, deoarece soluțiile auditive pentru cei dragi le pot deschide o nouă lume a sunetelor.

 6. Perioadă de probă – cei dragi se pot bucura de o perioadă de probă a aparatelor auditive pentru a descoperi ce li se potrivește cel mai bine.

 7. Adaptarea la o nouă lume a sunetelor – este nevoie de puțină răbdare pentru a vă bucura din plin, însă credeți-ne, chiar merita!

Următorul pas

Fiți alături de cei dragi și programați o vizită la centrul Ototon pentru testarea  auzului. Specialiștii noștri vor efectua testări complete pentru a vă putea oferi cele mai bune soluții alături de toate informațiile de care aveți nevoie.

Dacă dvs. și cei dragi ați luat atitudine în ceea ce privește soluționarea problemei, restul pașilor sunt foarte ușor de parcurs.

Recăpătarea încrederii este la câțiva pași distanță.

Vă punem la dispoziție o listă de sfaturi utile cu care să începeți dvs. și cei dragi:

 1. Urmăriți primele semne ale unei posibile modificări ale auzului

 2. Discutați despre hipoacuzie si ce presupune aceasta

 3. Discutați despre aparate auditive și alte soluții tehnice

 4. Spuneți-le întâmplări despre alți oameni care au luat decizii inspiraționale și cum le-au schimbat viața

 5. Faceți o programare la unul dintre specialiștii OTOTON.

Sursă articol: HealthyHearing

Distribuiți acest articol:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Mai multe articole