Cum ne protejăm auzul pe timp de iarnă?

Cum ne protejăm auzul pe timp de iarnă? Când vine vorba de pierderea auzului, știm că principala cauză a acesteia este înaintarea în vârstă.

auzul pe timp de iarnă

Însă există și alte cauze pentru scăderea acuității auditive, cum ar fi unele tulburări genetice, expunerea la zgomote puternice pentru perioade mai lungi de timp, sau chiar expunerea la vremea rece.

Potrivit unor noi cercetări, pierderea auzului poate rezulta și din expunerea extinsă la vreme rece. Când temperatura scade, riscul apariției zgomotelor în urechi și a pierderii auzului crește, iar acest lucru se datorează acumulării unei cantități mai mare de cerumen în canalul auditiv. Acumulările de cerumen pot fi sporite pe vreme rece, acesta fiind modul organismului de a încerca să protejeze urechile, prin crearea unei bariere împotriva frigului.

Această condiție poate duce la infecții, senzație de presiune în urechi sau durere la nivelul urechilor, dureri de cap și zgomote în urechi (tinitus). De asemenea, poate determina chiar pierderea auzului. Cerumenul crează un blocaj în canalul auditiv și vă împiedică să percepeți sunetele în mod corespunzător. Vă recomandăm ca întotdeauna să consultați un medic specialist în cazul în care aveți astfel de simptome.

Pentru persoanele purtătoare de aparate auditive, e important ca în sezonul rece să beneficieze de verificări regulate ale urechilor și de o curățare mai atentă a dispozitivelor. Specialiștii Ototon vă stau la dispoziție cu informații referitoare la îngrijirea urechilor și aparatelor auditive.

Pe perioada iernii, este important să acordați mai multă atenție urechilor. Purtați căști de protecție sau o pălărie pentru a menține urechile calde, dar și pentru a vă simți confortabil.

Sursă articol: HealthyHearing

Distribuiți acest articol:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Mai multe articole