Nu uita de oferta noastră!
Click aici
Tehnologia microfonului direcțional este o metodă dovedită de îmbunătățire eficientă a inteligibilității vorbirii în medii zgomotoase. UltraZoom este tehnologia adaptivă multi-canal de filtrare spațială, disponibilă automat în sistemul de operare AutoSense sau într-un program manual.
O caracteristică nouă de anulare a zgomotului spațial care funcționează în combinație cu un formator de fascicul direcțional pentru a îmbunătăți raportul semnal-zgomot (SNR) în situații complicate acustic.
Speech Enhancer este conceput pentru a spori inteligibilitatea vorbirii în situații liniștite.
EchoBlock îmbunătățește experiența de ascultare în medii reverberante, cum ar fi săli mari, lăcașuri de cult și camere cu suprafețe reflectorizante. EchoBlock este conceput pentru a elimina instantaneu reflexiile deranjante ale sunetului reverberant, pentru a oferi un sunet natural, nedistorsionat.
Caracteristica ce permite accesarea funcțiilor Bluetooth® cu o simplă atingere a urechii
WindBlock utilizează un sistem de identificare și clasificare a vântului. Algoritmul puternic și adaptiv suprimă automat zgomotul vântului și permite purtătorilor să se bucure de activitățile în aer liber fără compromisuri.
SoundRelax este conceput pentru a amortiza sunetele de impuls neplăcute, menținând în același timp claritatea vorbirii, fără a provoca percepția nefirească a altor sunete.
Noul senzor de mișcare funcționează împreună cu AutoSense OS 4.0 pentru a detecta dacă utilizatorul este staționar sau în mișcare și determină nivelul de zgomot al mediului înconjurător. Odată ce activitatea și nivelul de zgomot sunt stabilite, acesta direcționează automat și fără probleme modul microfanelor și setările de anulare dinamică a zgomotului.
De îndată ce telefonul este ținut la ureche, vocea apelantului este transmisă automat către cealaltă ureche. Capacitatea de a auzi conversația în ambele urechi are ca rezultat o calitate superioară a sunetului și o înțelegere îmbunătățită.
Când microfoanele sunt plasate în spatele pavilionului urechii, se pot pierde indicii naturale de localizare față/spate și verticală. Real Ear Sound simulează caracteristicile de performanță ale pavilionului urechii, pentru a restabili localizarea și capacitatea de a experimenta percepția sunetului natural.
SoundRecover2 îmbunătățește și mai mult înțelegerea vorbirii, utilizând un algoritm adaptiv de transpoziție a frecvenței. Calitatea sunetului pe frecvențele medii și joase este menținută în timp ce sunetele de frecvență înaltă sunt auzite. Acest lucru creează o experiență de ascultare optimă pentru mai mulți utilizatori.
WhistleBlock diferențiază între sunetele de tipul țiuitului natural și țiuitul generat de efectul Larsen. Aceasta înseamnă o audibilitate sporită și o calitate a sunetului care nu conține țiuit deranjant.
Caracteristica NoiseBlock este deosebit de eficientă în reducerea zgomotului inconfortabil din mediu, menținând în același timp audibilitatea.
RogerDirect ™ este primul produs din industrie dezvoltat de Phonak care permite microfoanelor Roger să se transmită semnalul audio direct către aparatele dvs. auditive.
Memorează ajustările făcute cu FlexControl și FlexVolume și le aplică automat pentru un reglaj mai potrivit cu nevoilor dvs.
Transferul instantaneu de date în bandă largă între două instrumente asigură faptul că volumul și setările programului sunt întotdeauna echilibrate și sincronizate. O singură atingere pe butonul de selecție a programului sau butonul de control al volumului are ca rezultat o schimbare instantanee, identică, a celuilalt instrument.
Un algoritm patentat, ponderat multidimensional ce stabilește o „masă acustică” țintă, ideală pentru fiecare canal de aerisire (ventilare). Software-ul unic de modelare 3D generează un canal de aerisire individualizat. Această valoare unică de ventilare optimizată acustic (AOV) este codificată în fiecare instrument și utilizată pentru a optimiza reglajul. Ocluzia poate fi acum redusă la cel mai scăzut nivel posibil. Această inovație exclusivă Phonak este disponibilă pentru întreagul portofoliu de produse personalizate.
Generatorul de zgomot Tinnitus Balance generează un sunet de bandă largă pentru a fi utilizat în terapiile de gestionare a tinitusului, fie în contextul mascării, fie al terapiei sonore. Oferă flexibilitate adecvată prin intermediul software-ului Phonak Target™.
Caracteristica utilizată pentru a crește automat amplificarea, în timp ce utilizatorul folosește dispozitivul. Nivelul de pornire, viteza de aclimatizare și nivelul țintă pot fi ajustate cu ușurință.
Capacitatea de modificare a volumului în aparatele auditive Phonak, care permite utilizatorilor să regleze volumul semnalului transmis în funcție de sunetele din mediul înconjurător, prin apăsarea butonului de control al volumului.
Unul dintre cele două tipuri principale de hipoacuzie este hipoacuzia de transmisie. Este cauzată de orice afecțiune sau boală care împiedică transmiterea sunetului în forma sa mecanică prin cavitatea urechii medii la urechea internă. Posibile cauze: acumularea de cerumen în conductul auditiv, existența lichidului în spatele timpanului, infecție a urechii medii, timpan perforat, existența unui corp străin în conductul auditiv, creștere osoasă anormală localizată în urechea medie (otoscleroză).
Hipoacuzia neurosenzorială rezultă din afectarea urechii interne sau din disfuncția nervului auditiv. Componenta senzorială poate rezulta din deteriorarea organului Corti, din incapacitatea celulelor ciliate de a mai stimula nervul auditiv, sau poate fi o problemă metabolică a fluidelor urechii interne. Posibile cauze: înaintarea în vârstă, expunerea repetată și constantă la zgomote puternice, accidente vasculare cerebrale, infecții virale ale urechii interne sau a nervului auditiv, tratamentul medicamentos ototoxic, ereditate
O hipoacuzie mixtă poate fi considerată o pierdere a auzului neurosenzorială, având și o componentă de transmisie. Deci, în plus față de unele pierderi ireversibile cauzate de o problemă de ureche internă sau de o tulburare a nervului auditiv, există și o disfuncție a mecanismului urechii medii. Componenta conductivă (de transmisie) poate fi supusă unui tratament medicamentos, dar componenta neurosenzorială va fi, cel mai probabil, permanentă.
Pierderea auzului apare la foarte multe persoane o dată cu înaintarea în vârstă, aceasta fiind cea mai comuna cauză a surdității. Foarte multe persoane încep să-și piardă acuitatea auditivă încă de la vârsta de 40 de ani, pierdere ce se intensifică o dată cu înaintarea în vârstă. Până la vârsta de 80 de ani, majoritarea persoanelor vor avea dificultăți de auz. Hipoacuzia neurosenzorială determinată de vârstă apare în momentul în care celulele senzoriale ciliate de la nivelul cohleei încep să fie afectate sau mor, fară a se regenera. Desi există studii promițătoare în vederea regenerării celulelor ciliate în viitor, acest lucru nu este posibil la momentul actual. Majoritatea persoanelor care suferă de acest tip de hipoacuzie poartă proteze auditive, în vederea recuperării deficiențelor de auz.
Expunerea repetată și în mod constant la zgomote puternice accelerează procesul de pierdere al auzului, deoarece celulele ciliate vor fi distruse mai repede. Persoanele aflate la risc de a dezvolta acest tip de hipoacuzie sunt cele care lucrează în medii zgomotoase, cum ar fi personalul cluburilor, persoane care lucrează cu echipament zgomotos (în construcții) sau în fabrici. Este recomandată protecția fonică daca zgomotul depășește 85 decibeli.
Persoanele care ascultă muzică la volum ridicat la căști sunt de asemenea expuse riscului. Zgomotele foarte puternice precum exploziile, pot afecta auzul temporar sau permanent, cauzând traume sonore.
Predispoziția genetică poate fi cauza surzeniei la naștere sau poate duce la pierderea auzului în timp. Hipoacuzia neurosenzorială genetică nu are tratament, totuși, calitatea vieții poate fi îmbunătățită cu ajutorul protezelor auditive. De obicei, ambele urechi sunt afectate iar purtarea protezelor auditive adecvate pierderii dvs. de auz poate oferi beneficii extraordinare.
Sindromul Ménière
Boala Ménière este o afecțiune progresivă, ce afectează atât echilibrul cât și componente ale urechii interne. Principalele simptome sunt vertij (amețeli și pierderi de echilibru), tinitus și pierderea auzului. Vă putem ajuta să evaluați amploarea pierderii auzului, dar dacă aveți, de asemenea, vertij și/sau tinitus, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.
Infecțiile urechii sunt mai des întâlnite la copii, dar pot apărea și în cazul adulților. Mai jos vă vom prezenta semnele și simptomele ce pot apărea în cazul diferitelor tipuri de infecții ale urechii și măsurile pe care le puteți lua în cazul în care vă confruntați cu astfel de probleme.
Otita externă
Otita externă (sau urechea înotătorului) – este o afecțiune care cauzează inflamația conductului auditiv extern. De cele mai multe ori este afectată o singură ureche și poate persista câteva saptamani dacă nu este tratată.
Simptome: Dureri ale urechii; secreții purulente din conductul auditiv extern; scădere temporară de auz
Cauze posibile: Pătrunderea murdăriilor din apă în interiorul conductului auditiv extern, expunerea excesivă la umiditate, anumite afecțiuni dermatologice precum dermatita seboreică, psoriazisul, eczemele, neurodermatita; curățarea spațiului auricular cu tampoanele de vată; pătrunderea șamponului sau fixativului de păr în conductul auditiv extern; infecții fungice; reacții alergice la căștile de urechi
Tratament și prevenție: Medicul specialist va prescrie aplicarea locală a unor substanțe cu acțiune antimicotică. În cazul persoanelor care înoată regulat, este necesară purtarea de dopuri pentru urechi pentru a evita dezvoltarea bacteriilor.
Otita medie
Infecția urechii medii este întâlnită mai frecvent la copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 luni, dar poate fi întâlnită și la adulți. Este cauzată în general de microorganisme bacteriene sau virusuri, raspândite în aer prin strănut, tuse sau în contact direct cu persoana bolnavă.
Simptome: Dureri auriculare; febră; scădere temporară de auz; alterarea stării generale însoțită de vărsături; atingerea urechii în mod constant; dificultăți în recepționarea stimulilor auditivi.
Cauze posibile: Microorganisme bacteriene sau virusuri; expunerea la fumul de tigară
Tratament și prevenție: Infecțiile urechii medii se tratează în câteva zile, dar dacă simptomele persistă, consultați medicul.
Este o infecție bacteriană care afectează mastoida, un os sensibil aflat în spatele urechii. Este o infecție atipică, iar netratată, duce la complicații serioase. Infecția apare ca rezultat al bolilor inflamatorii ale urechii medii și se poate extinde în afara osului mastoidian, cauzând multiple complicații.
Simptome: Febră; umflătură în spatele urechii; roșeața și sensibilitatea urechii; secreții auriculare; cefalee; surditate
Cauze posibile: Infecții netratate ale urechii medii; colesteatomul (proliferarea epidermului în interiorul urechii medii).
Tratament și prevenție: Cheia opririi infecției este tratamentul cu antibiotice. Prin urmare, este important să vizitați medicul specialist când apare o infecție a urechii.