Informații aparate auditive

Specialiștii Ototon vă oferă câteva informații importante de reținut înainte de a achiziționa aparate auditive. Când începeți să purtați aparate auditive pentru prima dată, este important să rețineți că aveți nevoie de timp pentru acomodare și pentru a vedea o îmbunătățire a calității vieții.

Specialistul vă va instrui cum să folosiți aparatele auditive Phonak pentru a profita din plin de ele. Începeți prin a le folosi treptat, prin creșterea numărului de ore zilnice în care le purtați. De asemenea, încercați să purtați aparatele auditive în medii și situații diferite.

Cu trecerea anilor, poate ați observat cum sunetele care făceau parte din viața dvs. de zi cu zi (ex. ciripitul păsărilor) încep să scadă în intensitate sau nu le mai auziți deloc. Purtând aparatele auditive Phonak, aceste sunete vor deveni din nou perceptibile și astfel aveți șansa să vă bucurați din nou de frumustețea lor.

Deși la început poate părea deranjant, aveți nevoie de timp pentru restabilirea unui mod de viată normal. Nu renunțați! E nevoie de câteva zile pentru a vă putea acomoda cu aparatele dvs. auditive și veți realiza cum acestea vă pot schimba viața. Purtându-le pe tot parcursul zilei, vă veți ajuta creierul să perceapă din nou sunetele, să recunoască sursa sonoră și cum să se descurce indiferent de mediile în care vă aflați.

În situația în care anumite sunete devin deranjante, intensitatea este prea mare sau claritatea nu este suficient de bună, nu vă faceți griji! Programați o vizită la Centrul de audiologie OTOTON și specialiștii noștri vă vor regla aparatele auditive în funcție de cerințele dumneavoastră.

Cinci pași către succes

  1. Începeți prin a asculta sunetele uzuale din mediile cu care sunteți familiarizat

  2. Vorbiți cu o persoană într-un mediu liniștit

  3. Vorbiți într-un grup de persoane

  4. Începeți să purtați aparatele auditive în medii exterioare

  5. Purtați aparatele auditive în medii zgomotoase, cum ar fi la restaurant

Dacă sunetele devin deranjante, intensitatea este prea mare sau claritatea nu este suficient de bună, programați o vizită iar specialiștii noștri vă vor regla aparatele auditive în funcție de cerințele dumneavoastră.

Informații aparate auditive Phonak - întreținere

informații aparate auditive

Îngrijirea frecventă și atentă a aparatului auditiv contribuie la asigurarea unor performanțe remarcabile și a unei durate de viață îndelungate. Pentru a asigura o durată de viață îndelungată, urmăriți următorul ghid:

Informații generale aparate auditive:

Înainte să utilizați spray-uri pentru păr sau produse cosmetice, trebuie să scoateți aparatul auditiv din ureche, deoarece aceste produse îl pot deteriora. Când nu utilizaţi aparatul auditiv, lăsaţi deschis compartimentul bateriei astfel încât umezeala să se poată evapora. Întotdeauna, după utilizare, trebuie să uscaţi complet aparatul auditiv.

Zilnic

Verificaţi vizual dacă pe cască şi pe tub există cerumen şi depuneri umede. Curăţaţi suprafeţele cu o lavetă care nu lasă scame. La curăţarea aparatului auditiv, nu utilizaţi niciodată agenţi de curăţare, de exemplu detergenţi menajeri, săpun etc. Dacă trebuie să curăţaţi aparatul auditiv mai temeinic, consultaţi tehnicianul acustician audioprotezist pentru a beneficia de recomandări şi informaţii referitoare la filtre şi capsule de uscare.

Săptămânal

Curățați casca (dom sau SlimTip) cu o lavetă moale umezită sau cu o lavetă specială pentru curățarea aparatelor auditive. Pentru instrucțiuni de întreținere detaliate sau pentru o curățare mai complexă, vă rugăm să contactați specialistul.

Lunar

Verificați vizual dacă tubul de olivă şi-a schimbat culoarea, s-a rigidizat sau s-a crăpat. În cazul unor astfel de modificări, tubul de olivă trebuie înlocuit. Contactaţi specialistul.

Distribuiți acest articol:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Mai multe articole