Politica de confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal

Politica de confidențialitate

1. Informații despre compania care vă prelucrează datele cu caracter personal:

Politica de confidențialitate vă oferă informații cu privire la datele pe care le colectăm de la dvs. atunci cand utilizati site-ul nostru web. Prin politica de confidențialitate și protecția datelor cu caracter personal, Otoacustic Center ia în considerare confidențialitatea și eforturile de a proteja împotriva prelucrării neautorizate a datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice.

Ototon este denumirea comercială a Otoacustic Center, persoană juridică română, cu sediul social în Str. Știrbei Vodă, Nr. 129, Parter, Ap. 1, Sector 1, București, având cod unic de înregistrare RO41459168, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/18150/2021, telefon: 0770 826 017, e-mail: otoacustic.center@gmail.com.

Otoacustic Center deține și operează site-ul media: www.ototon.ro.

Otoacustic Center (denumit în continuare „administrator” sau „persoană împuternicită”) funcționează în conformitate cu Legea privind protecția datelor cu caracter personal și Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date. Această pagină conține informații privind prelucrarea datelor cu caracter personal, tipul de date cu caracter personal colectate, scopul utilizării datelor cu caracter personal colectate, accesul terților la aceste date, măsurile de securitate luate cu privire la datele cu caracter personal colectate, precum și opțiunile pe care le aveți cu privire la utilizarea informațiilor cu caracter personal pe care le furnizați.

Otoacustic Center prelucrează datele cu caracter personal folosind site-ul web administrat de companie sau buletine informative de pe site. Datele cu caracter personal care fac obiectul prelucrării de către companie sunt furnizate direct de dvs. sau colectate automat.

Terminologie

„Date cu caracter personal ” înseamnă orice informație prin care o persoană este identificată sau identificabilă;

„Persoană vizată ” înseamnă o persoană care este identificată sau poate fi identificată pe baza anumitor informații. În relația cu noi (operatorul), dvs. sunteți persoana vizată.

„Prelucrare de date cu caracter personal” înseamnă orice operațiune efectuată asupra datelor cu caracter personal prin mijloace automatizate. De exemplu, colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea prin transmitere, diseminarea sau accesarea datelor, alinierea sau combinarea, limitarea, ștergerea sau distrugerea acestora;

„Administrator/persoană împuternicită” înseamnă o persoană fizică sau juridică, o autoritate publică, o agenție sau o altă entitate care, singură sau în comun cu altele, stabilește scopurile și mijloacele procesării datelor cu caracter personal. În relația cu dvs., operatorul datelor personale este Otoacustic Center;

„Procesator/operator de date cu caracter personal” înseamnă o persoană fizică sau juridică, autoritate publică, agenție sau altă entitate care prelucrează date cu caracter personal în numele operatorului. Prin „procesor de date” politica se referă la un angajat al Otoacustic Center.

2. Motivul pentru colectarea, procesarea și stocarea datelor dvs. cu caracter personal:

Administratorul colectează și prelucrează datele dvs. cu caracter personal în legătură cu utilizarea site-ului sau a altor servicii ale operatorului. Prelucrarea se efectuează în special pentru următoarele motive:

– Pentru prestarea serviciilor noastre;

– Facturare și relații cu clienții;

– Comunicări de marketing;

– Gestionarea sistemelor noastre de comunicaţii şi IT (tehnologia informaţiei);

– Îndeplinirea obligaţiilor noastre legale;

– Îmbunătăţirea serviciilor.

 3. Obiective și principii pentru colectarea, procesarea și stocarea informațiilor dvs. cu caracter personal:

(1) Colectăm și prelucrăm informațiile cu caracter personal pe care ni le furnizați în vederea unei solicitări de feedback de la dvs. Prelucrarea se efectuează în următoarele scopuri, cu privire la utilizarea serviciilor noastre,:

  • Măsurarea și urmărirea statisticilor privind comportamentul consumatorilor pe site-ul web ototon.ro, în vederea îmbunătățirii serviciilor;

  • În scopuri de marketing, reclame personalizate, legate de activitățile comerciale ale Otoacustic Center;

  • Pentru a vă înregistra în utilizarea serviciilor pe care le oferim și care solicită înregistrarea pe site-ul nostru și comunicarea cu dvs. dar fără a se limita la soluționarea litigiilor și soluționarea problemelor;

  • Asigurarea executării contractului pentru furnizarea serviciului relevant;

  • Trimiterea de newslettere.

Recunoașterea și colectarea IP vă permite:

  1. Divulgarea identităților consumatorilor acolo unde este necesar în aplicarea legii, în procedurile legale sau pentru a respecta aceste condiții;

  2. Analiza traficului pe site și prevenirea malware;

  3. Prezentarea unui anunț cu privire la  informațiile despre locația sau serviciul dvs.;

  4. Individualizarea unei părți la contract;

  5. Scopuri contabile.

(2) Datele cu caracter personal pe care le furnizați sunt procesate și utilizate în scopurile prevăzute în politica de confidențialitate. Furnizarea datelor dvs. cu caracter personal atunci când utilizați site-ul este opțională, exceptând cazul în care faceți o înregistrare voluntară.

(3) Datele cu caracter personal colectate când vă înregistrați voluntar pentru utilizarea unuit serviciu oferit de noi sunt:

  • Nume, prenume;

  • Reședință;

  • Telefon de contact;

  • Adresă e-mail.

Unele informații pe care le furnizați sunt obligatorii pentru înregistrare și prin care puteți fi identificați personal când vă contactăm.

Atunci când furnizați informații de identificare pe site, de exemplu în comentarii, rețineți că pot fi vizionate de alți vizitatori. Menționăm că nu avem capacitatea de a împiedica utilizarea lor ulterioară de către aceștia.

Politica de confidențialitate

(4) Datele cu caracter personal pe care le colectăm și le prelucrăm la emiterea documentelor de vânzare:

  • Nume;

  • Domiciliu;

  • Cont bancar;

  • Serie și număr carte de identitate / CNP.

(5) Datele cu caracter personal pe care le colectăm și le prelucrăm atunci când efectuăm un serviciu la centrul nostru:

  • Numele și prenumele;

  • Data nașterii;

  • Date biometrice.

(6) Atunci când prelucrăm datele dvs. cu caracter personal, respectăm următoarele principii:

  • Legalitate, integritate și transparență;

  • Restricția obiectivelor de procesare;

  • Coerența cu scopul prelucrării și minimizarea datelor colectate;

  • Precizia și actualitatea datelor;

  • Restricție de depozitare pentru a atinge obiectivele;

  • Integritatea și confidențialitatea procesării și garantarea unui nivel adecvat de securitate a datelor cu caracter personal.

(7) În procesarea și stocarea datelor cu caracter personal, administratorul poate prelucra și stoca date cu caracter personal pentru a proteja următoarele interese legitime:

  • Îndeplinirea obligațiilor sale față de Agenția Națională de Venituri, Ministerul de Interne și alte organisme de stat și municipale.

Art. 4 / Cum colectăm și prelucrăm informațiile dvs. cu caracter personal:

Baza legală pe care Otoacustic Center prelucrează datele cu caracter personal este consimțământul dvs. voluntar. Pentru scopurile de mai jos, ar trebui să consimțiți în mod explicit fiecare obiectiv marcând caseta de selectare, care apare ca o casetă pătrată cu textul însoțitor. Când se face o alegere, apare o casetă de selectare, pentru care v-ați dat deja consimțământul pentru ca datele dvs. cu caracter personale să fie prelucrate de către Otoacustic Center. Caseta este goală când nu se face nicio alegere. Vă rugăm să rețineți că există cazuri în care consimțământul dvs. este o condiție obligatorie pentru înregistrarea pe site-ul relevant de către grupul Otoacustic Center.

(1) Cum folosim social media:

  • Folosim social media în moduri diferite. Pe de o parte, le folosim pentru promovarea activităților, produselor și serviciilor noastre, precum și pentru promovarea, îmbunătățirea și administrarea propriilor noastre servicii.

  • Integrare cu plugin-uri de social media. Am integrat pluginuri de social media în site-urile noastre. Acest lucru înseamnă că atunci când faceți clic pe unul dintre aceste butoane (cum ar fi butonul „Like” Facebook), împărtășim o parte din informațiile dvs. cu furnizorul de social media. Dacă sunteți conectat în prezent la contul dvs. de socializare, furnizorul de media poate asocia aceste informații cu contul dvs. de socializare și, eventual, să afișeze activitatea contului dvs., făcând-o vizibilă pentru alți utilizatori la care sunteți conectat.

  • De asemenea, putem integra mai multe servicii de socializare (cum ar fi postări de social media) pentru a comunica cu dvs. sau cunoscuții dvs. cu privire la serviciile noastre. De asemenea, putem menține conturi de social media și să oferim aplicații pe diverse site-uri de social media. Ori de câte ori ne contactați prin intermediul rețelelor de socializare, furnizorul de social media vă poate permite să partajați informații cu noi. Dacă alegeți să partajați, furnizorul va fi informat în general despre informațiile care vor fi partajate. De exemplu, atunci când vă conectați la contul dvs. prin contul de social media, anumite informații (așa cum este permis de furnizorul de social media) pot fi partajate cu noi. Aceasta poate include adresa, vârsta sau fotografiile de profil salvate în cont.

(2) Datele cu caracter personal colectate automat:

  • Când vizitați site-ul nostru web, serverul nostru web recunoaște și colectează automat adresa dvs. IP, care este atribuită de ISP-ul dvs. și nu vă identifică personal.

  • Rezumat – Fișiere jurnal – la fel ca multe alte site-uri, obținem informații din fișierele jurnal: adresa IP; ISP (furnizor de servicii Internet); browserul pe care îl utilizați când vizitați un site din grup (cum ar fi Google Chrome, Internet Explorer și Mozilla Firefox) timpul petrecut pe un site și ce pagini pe site-ul pe care l-ați vizitat.

Informațiile conținute în aceste fișiere includ:

  • Cookie-uri: Aceasta este o cantitate mică de informații pe care serverul web le transmite browserului web, permițând serverului să colecteze feedback de la browser. Puteți alege să ștergeți cookie-urile noastre sau terțe părți prin opțiunile fiecărui browser. Acest lucru poate afecta interacțiunea cu site-ul nostru sau cu un alt site. Mai multe informații despre cookie-uri pot fi găsite pe www.allaboutcookies.org

Folosim următoarele tipuri de cookie-uri:

(1) Cookie-uri pentru statistici care își amintesc anonim computerul sau dispozitivul mobil atunci când vizitați site-urile nostru web. Acestea urmăresc modul în care căutăm și ne ajută să ne construim un cont despre modul în care cititorii noștri folosesc site-ul. Putem folosi aceste informații pentru a difuza anunțuri care pot fi de interes deosebit pentru noi și alte site-uri web.

(2) Cookie-urile de servicii care ne ajută să facem site-ul nostru cât mai eficient. Acestea vă permit să vă amintiți detaliile de înregistrare și autentificare, pentru a salva setările preferate.

(3) Cookie-uri de publicitate și analitice ale unor terți, care sunt plasate în numele agenților de publicitate terți care fac reclamă pe site-ul nostru. Aceste cookie-uri pot fi plasate în publicitate sau în altă parte pe site-ul nostru. Aceste cookie-uri sunt anonime – nu vă pot identifica. Acestea sunt utilizate pentru analiza statistică, permițând agentului de publicitate să numere câte persoane au văzut anunțul său sau l-au văzut de mai multe ori. De asemenea, aceștia pot permite agentului de publicitate să vă adapteze anunțul atunci când vizitați alte site-uri.

(4) Nu avem acces la cookie-uri terțe și organizațiile terțe nu au acces la cookie-urile noastre. Organizațiile terțe care setează cookie-uri au propria lor politică de confidențialitate.

Beacon-urile Web sunt fișiere care permit unui site web să colecteze informații despre numărul de utilizatori care l-au vizitat și să acceseze cookie-urile lor. Mai multe informații despre directoarele web pot fi găsite la: www.allaboutcookies.org

Otoacustic Center își rezervă dreptul de a permite companiilor terțe să afișeze reclame sau să colecteze informații despre site-uri din grup, prin înregistrarea cookie-urilor sau directoarelor web de pe computer.

Art.5 / Prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanelor sub 16 ani:

Înțelegem importanța luării unor măsuri de precauție suplimentare pentru protejarea integrității și siguranței copiilor. În consecință, copiii sub vârsta de 16 ani nu au voie să se înregistreze pe site-ul Otoacustic Center fără acordul expres al părintelui/tutorelui legal. Dacă aveți sub 16 ani, vă rugăm să nu furnizați informații despre dvs., inclusiv, dar fără a se limita la, numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail și multe altele. Dacă aflăm că am colectat informații personale de la un copil cu vârsta sub 16 ani, fără acordul părintelui/tutorelui, vom șterge informațiile cât mai repede posibil. Dacă credeți că putem avea informații de la sau despre un copil cu vârsta sub 16 ani, vă rugăm să ne contactați folosind datele de contact de mai jos.

Art. 6 / Ce facem pentru a vă proteja informațiile/ datele cu caracter personal:

Lucrăm din greu pentru a asigura securitatea site-ul nostru web. Informațiile pe care ni le furnizați sunt protejate de tehnologia SSL (Secure Socket Layer). SSL este o metodă standard în domeniul criptării datelor cu caracter personal, astfel încât să poată fi transmise în siguranță pe Internet.

Menținerea confidențialității și securității informațiilor dvs. personale este de cea mai mare prioritate. Vom păstra informațiile dvs. confidențiale, cu excepția cazurilor în care sunt dezvăluite de lege sau în scopuri tehnice.

Facem tot posibilul pentru a vă proteja informațiile personale, cu toate acestea, atunci când partajați informații pe Internet, trebuie să rețineți că transmiterea informațiilor pe internet nu poate fi niciodată complet securizată și că securitatea nu poate fi complet garantată.

Art. 7 / Drepturile și capacitățile dvs. cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal:

Aveți anumite drepturi în conformitate cu legea aplicabilă cu privire la informațiile cu caracter personal pe care le deținem despre dvs., și anume:

  1. Sunteți autorizat să solicitați acces și informații cu privire la datele cu caracter personal stocate pentru dvs., precum și informații cu privire la scopurile prelucrării, categorii de date cu caracter personal, destinatari cărora le pot fi dezvăluite datele personale, etc;

  2. Puteți solicita în orice moment corectarea datelor inexacte referitoare la dvs., precum și completarea datelor incomplete, dacă este cazul și/sau este necesar, având în vedere scopul pentru care datele sunt procesate;

  3. În orice moment, vă puteți retrage consimțământul pentru utilizarea datelor dvs. personale pe care le-ați furnizat anterior. În acest caz, retragerea consimțământului dvs. pentru utilizarea sau prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal poate duce la incapacitatea dvs. de a profita de anumite produse sau servicii furnizate de site-urile menționate mai sus;

  4. Dacă nu doriți ca Otoacustic Center să vă proceseze datele cu caracter personal, aveți dreptul de a fi „uitat”, adică puteți solicita oricând ca datele dvs. personale să fie șterse din oricare dintre următoarele motive:

  • 4.1. datele dvs. cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate altfel;

  • 4.2. dacă v-ați retras consimțământul pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal;

  • 4.3. dacă datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate ilegal;

  • 4.4. dacă v-ați opus prelucrării datelor dvs. cu caracter personal;

  • 4.5. alte cazuri prevăzute de legislația care reglementează protecția datelor cu caracter personal;

  1. În multe cazuri, aveți dreptul de a solicita, în loc să ștergeți datele, să restricționați procesarea datelor dvs. cu caracter personal;

  2. Dreptul de a opune Otoacustic Center împotriva procesării datelor dvs. cu caracter personal în prezența unui motiv legitim pentru a face acest lucru;

Politica de confidențialitate

Puteți exercita toate aceste drepturi trimitând o cerere scrisă la următoarea adresă de e-mail: gdpr.otoacustic@gmail.com, trimisă prin adresa de e-mail de înregistrare care conține cel puțin următoarele:

  • numele, prenumele, e-mailul și alte detalii de identificare ale persoanei în cauză;

  • o descriere a cererii;

  • forma preferată de furnizare de informații;

Depunerea cererii este complet gratuită. Termenul limită pentru examinarea cererii este de 30 zile calendaristice de la data primirii cererii.

Pe lângă drepturile menționate mai sus, Otoacustic Center vă oferă dreptul de a efectua unele dintre următoarele modificări ale procesării datelor dvs. cu caracter personal, și anume:

Vă puteți gestiona preferințele de abonament din setările profilului dvs. și renunțați la primirea unui anumit buletin de e-mail selectând opțiunea de dezabonare la sfârșitul fiecărui e-mail primit.

Politica de confidențialitate - Informații utile:

Există o serie de instrumente și resurse utile pe care le puteți utiliza pentru a vă controla confidențialitatea online, de exemplu, prin alegerile online sau prin inițiativa de publicitate în rețea. De asemenea, veți găsi informații utile despre publicitatea comportamentală online și protecția datelor cu caracter personal la adresa www.youronlinechoices.com/ro.

Vă recomandăm în special să vă familiarizați cu funcțiile și setările de confidențialitate ale browserului pe care îl utilizați.

Pentru a afla mai multe despre cum folosim un terț pentru a colecta și folosi informații în paginile grupului Otoacustic Center, vă rugăm să vizitați pagina următoare: www.google.ro/privacypolicy

Google, ca un furnizor terț, folosește cookie-uri pentru a difuza anunțuri pe site-ul Ototon.

Cu ajutorul cookie-ului DART, Google vă arată anunțuri bazate pe vizite atât la Otoacustic Center cât și la alte site-uri de pe Internet.

Puteți refuza utilizarea cookie-urilor DART vizitând politica de confidențialitate a rețelei de publicitate și conținut Google.

Mai multe informații despre protecția datelor cu caracter personal sunt disponibile pe site-ul Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal: www.dataprotection.ro

Dacă aveți întrebări, comentarii sau reclamații cu privire la politica de confidențialitate și dacă doriți să vă exercitați drepturile sau să actualizați informațiile personale furnizate, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la gdpr.otoacustic@gmail.com.

De asemenea, puteți contacta Otoacustic Center în scris la următoarea adresă:  Str. Știrbei Vodă, Nr. 129, Parter, Ap.1, Sector 1, București.